
Piața Victoriei
Piața Victoriei, fostă Piața Operei, este una dintre piețele centrale ale orașului Timișoara. La polii opuși ai pieței se află Opera la nord, iar Catedrala Mitropolitană la sud. Ambele clădiri au ansambluri arhitecturale protejate de importanță istorică locală.
Piața Unirii
Piața Unirii este cea mai veche piață istorică din Timișoara, proiectată în stil baroc. Este cunoscută și sub numele de „Piața Domului”, datorită Catedralei Romano-Catolice, o construcție baroc reprezentativă a orașului și una dintre cele mai valoroase din regiunea Banatului. Spiritul deschis și tolerant al Timișoarei este cel mai bine reprezentat de această piață.


Castelul Huniade
Castelul Huniade este monument istoric și cea mai veche clădire din Timișoara.
De-a lungul timpului, castelul a fost distrus în mod repetat și apoi reconstruit. Fațada își păstrează aspectul actual din 1856. Turnul castelului are formă dreptunghiulară, înălțime mică, cu ferestre mici.
Până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, fostul castel regal a funcționat ca cazarmă. După aceea, clădirea medievală a devenit Muzeul Banatului.
Bastionul Maria Tereza
Cetatea Timișoara este o cetate istorică aflată pe amplasament și în jurul căreia a fost construit actualul oraș Timișoara.
Din vechile ziduri ale cetății Timișoarei mai rămân astăzi doar câteva vestigii: „Bastionul Maria Theresia”, o porțiune din zidurile din Piața 700, unde astăzi funcționează o brutărie, un restaurant și alte spații comerciale, un fragment la mică distanță de Piaţa Mărăşti, care adăposteşte un spaţiu comercial.


Biserica romano-catolică Millenium
Biserica Mileniului este cea mai mare biserică romano-catolică din Timișoara. Biserica este construită în stil neoroman și este acoperită din exterior cu cărămidă brută.
Deasupra porții sunt așezate trei statui în mărime naturală: apostolii Petru și Pavel, iar în mijloc Hristos Răscumpărătorul cu cruce. Biserica are o orga impresionanta, realizata in 1901 de Carl Leopold Wegenstein, unul dintre cei mai cunoscuți constructori de orgi din Banat.
Parcul Rozelor
Parcul Rozelor – unul dintre simbolurile orașului, datorită căruia Timișoara mai este numită și „orașul Rozelor”.Este o oază de verdeață și frumusețe, cunoscută pentru colecția sa impresionantă de trandafiri și alte flori. Cu aleile sale întortocheate și grădinile bine îngrijite, acest parc este locul ideal pentru plimbări relaxante și momente de contemplare. Atmosfera sa liniștită și parfumul îmbietor al florilor îl fac un loc de relaxare preferat pentru localnici și vizitatori deopotrivă.
Timișorenii au chiar și o zi dedicată trandafirilor, ce se desfășoară în ultima zi de joi a lunii mai, în fiecare an.
